Typhoon Lekima


Laatst hadden we een erg sterke typhoon Lekima die aan de oostkust in China heeft aangeslagen. Hoewel deed de Shanghai gemeente lekker goed met minder openbaar vervoeren en mensen ontruimen, er was een ongeluk dat kon voorkomen worden.

De typhoon woei erg veel in de middag op augustus 11. Er begon ook overstromen op straat. Iedereen moest thuis blijven. Maar sommigen bestelde voedselslevering en een bezorger heeft die bestelling genomen. Hij reed zijn scooter op de straat met moeite omdat zijn wielen ondergelopen werden. Hij had niet door dat de elektriciteit daardoor uitgelekt werd. Hij is meteen op de weg meteens gestorven.

Het is zo verdrietig! De besteller moet ervan veel spijt hebben.

Correctie

Laatst hadden we een hevige typhoon Lekima die aan de oostkust in China aan land ging. Hoewel de lokale autoriteiten in Shanghai de nodige maatregelen hadden getroffen, zoals het lamleggen van het openbaar vervoer en het uit voorzorg evacueren van bepaalde gebieden, kon niet worden voorkomen dat er toch slachtoffers vielen.

Het hoogtepunt van de typhoon was in de middag van 11 augustus. Straten liepen onder water en iedereen werd verzocht binnenshuis te blijven. De straten overstroomden. Iedereen moest thuis blijven. Er waren mensen die bezorgmaaltijden bestelden en die werden toch bezorgd. Een bezorger had er de grootste moeite mee om door het hoge water heen te rijden. Hij had niet door dat zijn electrische voertuig kortsluiting in het water zou kunnen maken. Hij was op slag dood. Het is zo verdrietig!  De besteller zal er enorm spijt van hebben. De bezorger kan het helaas niet meer navertellen.

navertellen: to tell afterwards

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *