Shanghai

Shanghai heeft een geschiedenis van ongeveer 700 jaar. Vroeger was het alleen een vissersdorp, maar het werd een belangrijke havenstad dankzij zijn locatie: Het ligt aan zee zoals Rotterdam.

Shanghai heeft verschillende gezichten. Enerzijds staan traditionele bouwen naast de hedendaagse wolkenkrabbers. Anderzijds zijn de verzamelingen van (de) typische Chinees cultuur en multinationale cultuur overal zichtbaar. 

Je kunt bijvoorbeeld vanaf de ouderwetse bamboe tuin “Yu Garden” de bekende “flesopener” zien, een torengebouw van 492 meter hoog dat natuurlijk lijkt op een flesopener. Een andere bijvoorbeeld ligt aan de lokale markt voor huisdieren en planten, waar je krekels kan kopen en wedstrijden kan houden. Die lokale markt zit echter in het midden van het centrum, waarbij je ook bij Hermes, Gucci en LV kan winkelen!

Je kunt in Shanghai een hele week verschillende keukens ontdekken zonder in herhaling te vallen. Maar je mag niet de typische Shanghaise soepballen missen. De buitenkant is zo dun dat het bijna transparent lijkt. Het gehakt omringend door de verse soep en het fijne deeg is erg lekker!
De niet-duurzame levensstijl is een van de belangrijkste problemen in Shanghai. Mensens gebruiken liever gloednieuwe of niet-herbruikbare producten. Ze zijn zich niet bewust van de schade aan het milieu. Daar moeten onze media meer aandacht aan besteden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *