Qua Confucianisme

Als we enkele appels tussen broers en zussen delen, zal de eerste persoon de kleinste appel uitkiezen. Het is een typisch confucianistisch gedrag vanwege twee begrippen.

In de eerst plaats, we willen het beste aan onze lieve familieleden geven. Ouders aan kinderen, jongeren / kinderen aan ouders, broers en zussen, maar ook managers aan teamleden, buren aan buren… Iedereen is verantwoordelijk in een gezin, een gezelschap, een gemeenschap, een maatschappij. Als we contact hebben met een andere persoon, dan zijn we verantwoordelijk om mild te zijn.

In de tweede plaats geven we niet weg wat we niet willen (weggeven). Als we de mooiste appel uitkiezen, dan betekent dat ook dat de anderen een kleinere of slechtere appel moeten nemen. Het geeft aan dat we niet in de plaats van anderen kunnen denken.

Confucianisme is vooral belangrijk voor de kinderen. Ze weten niet wat kan en wat niet kan. de waarde van confucianisme is vrij groot omdat de meeste begrippen zelfs in de tegenwoordige maatschappij kan passen. Aangezien confucianisme 1500 jaar geleden uitgevonden werd, passen sommige elementen van het confucianisme niet meer in onze geglobaliseerde wereld / maatschappij.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *