shanghai in 1930

Hoe oud is Shanghai?

Shanghai was 700 jaar geleden gewoon een vis dorp. De naam Shanghai is daardoor vanwege een zijrivier van één van de twee belangrijkste rivieren in China, de Yangtze River. De eerste man in Shanghai was in een kerk gevond, die leefde 6000 jaar geleden. Tijdens zijn leeftijd, mensen fokten blijkbaar al varkens, omdat archeologen erin een varken porselein ontdekten.

De gebied verbreidde in de eeuwen toen nog steeds scheppen erdoor voor de handelingen reden. In 1843, Shanghai werd n van de vijf enkele Chinese regio’s waar mensen met buitenlanders kunnen handelen, terwijl de overgebleven regio’s van China afgesloten waren tegen buitenlands in koophandeling. Dus ontwikkelde Shanghai vrije snel. Shanghai is tegenwoordig een zelfstandige stad en heel beroemd om haar gemeend cultuur.

Correctie:

Shanghai was zo’n 700 geleden nog een vissersdorpje. Shanghai indertijd dankt zijn naam aan de rivier waaraan het is gelegen, een belangrijke waterweg uit die tijd en een vertakking van één van de twee belangrijkste rivieren, de Yangtze rivier. De vondst van een graf is het eerste bewijs van menselijke beschaving in Shanghai en dateert van zo’n 6000 jaar terug. Blijkbaar hield men toen al varkens zoals de archeologische vondst van een porseleinen beeldje in de vorm van een varken bevestigt.

Het stadje breidde zich verder uit als handelsplaats door haar gunstige ligging.In 1843 werd Shanghai één van de vijf regio’s waar het geoorloofd was om buitenlandse handel te bedrijven, terwijl de overige regio’s daarvan werden afgeschermd (uitgesloten). De snelle ontwikkeling van Shanghai was daarvan het gevolg en de stad geniet tegenwoordig zelfstandige status. Bovendien staat de stad bekend om zijn veelzijdige cultuur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *