Een Shanghai’s Restaurant

Shanghai is rijk aan lokale restaurants. Laatst heb ik een vriendin uitnodigd om een beromd Shanghai’s restaurant samen te gaan. Weten dat er veel mensen daar zouden staan, ik had al een e-ticket genomen via Wechat. Als ik bij de restaurant was aangekomen, veel mensen, zoals verwacht, daar op de rij stonden. Maar gelukkig  hoefde ik geen rij op te wachten. Ik liet mijn e-ticket zien en ging direct binnen. Maar wat spannend was, dat de server schreef un tijd op een stukje papier op. Hij gaf alleen maar anderhalf uur om ons avondeten op te eten!

Geen server kwam naar ons tabel om te laten bestellen. We hoeven alleen maar een QR code te scan en de gerechten zelf te bestellen. Jammer genoeg zatten we bij de deur, waar de server riep telkens het nummer van de rij. Als een tafel ontruimd is, liet hij sommegins in. Hij riep met een spreker ook, dus was veel lawaai er ontstaan. Ons eten was lekker terwijl we zatten met omringd ruzie. Deze tegenstrijdeige ervaring vinden we niet in een Europese restaurant.

Correction:

Shanghai is rijk aan lokale restaurants.

Laatst had ik een vriendin uitgenodigd om samen een bekend restaurant te bezoeken.

Wetende dat het er erg druk zou zijn, had ik gereserveerd via Wechat.

Toen ik bij het restaurant aankwam, was het zoals verwacht tjokvol / bomvol / afgeladen en stond er een lange rij (wachtenden)

Maar gelukkig hoefde ik niet achteraan in de rij aan te sluiten en kon ik met mijn e-ticket meteen doorlopen / binnenlopen / naar binnen lopen. 

Wat wel heel vreemd was , was dat de kelner een tijd op een papiertje schreef, waaruit bleek dat we de tafel maximaal anderhalf uur tot onze beschikking hadden. 

Die tijdsdruk gaf wel een onrustig gevoel. 

We moesten dus binnen anderhalf uur ons eten op hebben en het etablissement weer verlaten !!

Er was geen kelner of serveerster die de bestelling kwam opnemen, maar in plaats daarvan kon ik met een scan van een QR code zelf gerechten bestellen. Jammer genoeg zaten we pal naast de deur. Zodra een tafel was afgeruimd riep de kelner de volgende gasten binnen. Hij deed dit met een megafoon en dat ging er luid aan toe. (en dat gaf een hoop lawaai)

Ondanks de hectiek om ons heen, smaakte het eten ons zeer goed. Dit soort tegenstrijdigheden vind je niet vaak in Europesche restaurants. (ondanks = in spite of)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *